neděle 13. října 2013

summer vacation : USA, FLORIDA - ORLANDO

NASA Kennedy Space Center
ORLANDO je město ve vnitrozemí a tak se tu hledá trochu jiná zábava než opalování u moře nebo parky s aligátory. jednou z nich je třeba KENNEDYHO SPACE CENTRUM. vstup je sice 50$, ale je to celodenní akce a zážitek na celý život. vstup obsahuje promítání asi 45 minutového 3D filmu z pohledu kosmonauta, jak žije ve vesmíru. dále prohlídku všech zajímavých skafandrů, kamenů a dalších drobných věcí a samozřejmě také prohlídku všech povětšinou funkčních raket. dobrovolně si můžete vyzkoušet nejreálnější simulátor vzletu raketoplánu (a to stojí za to :D) a nesmí chybět gift shop, kde je možné koupit i několik pamlsků, speciálně upravené tzv. mražené šokem, které si sebou berou kosmonauti do vesmíru. 

zde je několik fotek z Kennedy Space Center:
these huge things ! (and my ass)
atlantis, last NASA' space shuttle, his operation was completed in 2011
few meters of nothing below me 

dalším největším lákadlem orlanda je kromě space centra zábavní komplex UNIVERSAL ORLANDO RESORT. ten je rozdělený do dvou "ostrovů" a to universal studios florida a universal's island of adventure

 měla jsem na návštěvu tohoto zábavního parku 2 dny, takže času na to projít si většinu atrakcí bylo dost, i tak jsem ale na všech nebyla (některé byly určený převážně pro děti, takže to nemělo smysl a některé vypadaly na smrt :D). lístek do resortu jsem kupovala v jednom outletu na informacích, kde vyšel o něco levněji než na místě, ale nejvýhodnější je koupě online a rovnou si ticket vytisknout. vstupné mě na dva dny vyšlo cca na 160$ (3200 Kč) s tím, že vstup na jeden den vyjde cca na 2500 Kč, takže na 2 dny už to není o moc dražší (3. a 4. den už jsou za pakatel). člověk si nejdříve řekne, že je to dost peněz, ale když chcete jít v ČR na pořádnou matějskou a užít si to necháte tam kolem 2000 Kč klidně taky. a zážitek je dle mě nesrovnatelný !
ty nejpřitažlivější atrakce fungují na neuvěřitelně vymakané hydraulice a technice. celé zázemí parku tématicky obohacuje celou atmosféru. a prostředí je dotažené do detailů.

zde je něco málo dokumentačního materiálu:
spongebob storepants : me & my won birdy friend
with duff man :)
amazed by sword collection
little velociraptor :3
HOGWARTS castle
HOGWARTS express
butter beer - such a sweet and delicious thing
hogsmeade full of muggles & joker
na závěr videa z youtube: 
zde někdo natáčel procházku skrz hogwarts castle. a to je nic proti osobnímu zážitku :)


druhé video je přímo z atrakce uvnitř HOGWARTS castle, ale zdaleka nemůže popsat zážitek. protože k videu si musíme domyslet, že sedíte zapásovaní v malé kabince, která s vámi zatáčí, otáčí, cloumá podle toho kam vás zrovna harry vede. když letíte na qudditch střemhlav dolů, vozítko s vámi opravdu otočí střemhlav dolů. pokud na vás dýchne drak, z předu místnůstky na vás vypustí teplou páru. jednoduše ... doporučuji !


děkuji evanescence a jejich albu fallen, že zvuk jejich instrumentů mi pomohl dopsat tento článek.
děkuji svému příteli a jeho bezmezně hodným rodičům za to, že jsou :)

2 komentáře: