pondělí 15. července 2013

festival ROCK FOR PEOPLE 2013

každý se u toho fotil !
letošní RFP byl pro mě o něco kratší vzhledem k tomu, že přes den se ze stanu stal zelený unicorn a na večer dokonce dvourohé škodně vypadající týpí. vlastně šlo jen o to, že se mu zlomily dvě konstrukční tyčky, kterým nepomohla už ani půlrole izolepy. bohužel ale díky škodám přestal plnit svou funkci ochrannou i všelijakou jinou. a i přesto, že jsem pod ním v tomto stavu strávila ještě jednu noc, musel nakonec na festivalu zůstat. kdoví, třeba ještě někomu posloužil :) ale pokud nebyly stěny stanu v rozích podepřeny krosnami hrozilo udušení nízko položenou plachtou, takže vlastně spíš doufám, že zůstal osamocen. nic to ale nemění na tom, že strávené dny na festivalu, hlavně co se počasí týče, se opravdu vyvedly (oproti loňskému roku - kroupy, silný vítr, déšť, spadané stromy, stany, elektrická vedení ...) 
další jednoznačné plus patří celkem sporně recenzovanému výběru jídla. rozchází se tu dva názory, kdy jeden vyzdvihuje rozmanitost a pestrost oproti druhému, jehož přívrženci stojí za tím, že na festival patří jen pivo a párek či burger. za mě na jednodenní festival budiž (člověk si přiveze svůj zob pokud zrovna párkům neholduje), ale pro 4-5 denní festival už by se mělo myslet na všechno. největší plus mají u mě dva vegan stánky, bohužel na ně nedošlo, ale už jen z principu, že ta možnost tam byla. u mě vyhrál stánek s domácími těstovinami s několika druhy omáček, kde bylo v cenně něco navíc - parmazán, bazalkové pesto, nebo sezamová semínka dle chuti každého a jako bonus příjemná obsluha :) k osvěžení mi dopomohl výběr z 23 druhů ovocné tříště yumm !

30 SECONDS TO MARS : rozhodně nejmilejší překvapení na festivalu, kdy jsem spíš očekávala, že přijde namyšlený jared leto a snad raději zazpívá na playback, než aby ukázal, že je přeci jen více herec než zpěvák. opak je pravdou a vlastně je perfektní v obojím. odzbrojil mě čistým hlasem a předvedl povedenou party, kde nechyběly ani "balónky" (nafukovací míče a zvířátka do vody). 

jared leto na RFP 2013

PAPA ROACH : u nich škoda, že vypadl párkrát zvuk, ale zvládli to obstojně a určitě nezklamali. čekala jsem, že zahrají více z nového alba, ale stejně splnili očekávání jaka jsme na ně měli

BILLY TALENT : docela mě zklamali ani ne hudebně jako osobnosti. benjamin (zpěvák) není corey taylor (slipknot, stone sour) aby lidi brali jeho "hey, motherfuckers!" navíc taky o pauze zadrmolil nějaký vtip, který nepochytil asi nikdo a tak nám doporučil ať si to pustíme na youtube a třeba to povede k nějakému "haha". hudební zážitek za to rozhodně stál, ale ty výše zmíněné drobnosti trochu kazili celkový dojem.

PAROV STELAR : největší zážitek !!! vlastně ani nevím jestli někdo chyběl na pódiu, poněvadž jsem celou dobu co jsem se přiblížila ke stagi ne(po)zastavila a tancovala jsem od první vteřiny do poslední. doporučuji ! na ně kdykoli kdekoli znovu !! 

suvenýry: 
jack daniels taška zadarmo a dreamcatcher za 100 Kč ! :)

(R.I.P. our green unicorn) 

Žádné komentáře:

Okomentovat