Lilek s rýží a jogurtem
- 1 lilek (při koupi by měl být spíše tvrdší, pro ty kdo normálně lilek nekupují)
- 3 rajčata nebo 12-15 malých cherry podle toho co je doma
- 1 střední cibule
- olej
- chilli, sůl
- jasmínová rýže
- rozinky
- bílý jogurt nebo zakysaná smetana
Lilek pokrájíme na kolečka, která vyskládáme vedle sebe, posolíme a necháme 20-30 minut vypotit. Mezitím si dáme vařit jasmínovou rýži společně s velkou hrstí rozinek, které v závěru dodají jídlu příjemnou nasládlou chuť. Poté co se lilek vypotí, omyjeme ho, osušíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji cca 5 minut osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, rajčata a lilek. Mezitím přidáme chilli a osolíme. Poté přilijeme vodu a dusíme 20-30 minut za občasného podlévání další vodou. Na talíř si připravíme nejdříve vrstvu rýže s rozinkami, přidáme směs lilku, rajčat a cibule a na zjemnění lžíci jogurtu nebo zakysané smetany.
Žádné komentáře:
Okomentovat